Тостери
Тостери професійні – це кухонне обладнання, яке застосовується для швидкого приготування хрумких тостів. Його використання актуальне в готелях, фаст-фудах, кафе, їдальнях та інших закладах громадського харчування.
Класифікація професійних тостерів:
- горизонтальні - вони схожі на звичайну піч, шматочки хліба фіксуються у спецальних зажимах та розміщуються у камері тостеру;
- вертикальні - за конструкцією схожі на побутові тостери; мають по 4 або 6 слотів для тостів;
- конвеєрні - відрізняються підвищеною продуктивністю - шматочки хліба викладають на конвеєрну стрічку та по ній самостійно надходять всередину камери із нагрівальними елементами та на лоток видачі.
Відмінність професійних тостерів від побутових полягає у самій конструкції, матеріалах корпусу, місткості, потужності та головне - у продуктивності.