Продавець ІталТрейд розвиває свій бізнес на Prom.ua 12 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
172 відгуків

Зараз інтернет-магазин не зможе швидко обробити Ваше замовлення, оскільки за нашим графіком роботи сьогодні вихідний день. Ваша заявка буде оброблена у найближчий робочий день. Слава Україні!

Кошик
+380 (50) 824-19-06
+380 (67) 105-75-90

Як вибрати тістоміс за 5 хвилин?

Як вибрати тістоміс за 5 хвилин?

Замішування тіста вручну - досить енергозатратний процес для людини, тому має сенс використовувати досягнення технічного прогресу і довірити виконання цього завдання тестомесильным машин.

Основні переваги використання тістомісів в порівнянні з замісом тіста вручну:

  • можливість замішати різні обсяги тесту (від 2 до 120 кг і більше) без залучення додаткової робочої сили;
  • швидкість змішування інгредієнтів і доведення їх до однорідної маси за певний проміжок часу;
  • якість тесту, яка володіє необхідними фізичними і механічними показниками для бажаного продукту;
  • збільшення кількості виконуваних завдань за одну одиницю часу: поки агрегат замішує тісто, персонал виконує інші технологічні задачі;
  • турбота про персонал за рахунок полегшення фізичної праці.
Таким чином, використання тістоміса дозволяє швидко, якісно і легко замісити необхідний об'єм тіста без додаткових зусиль!

Нижче в статті ми розглянемо основні критерії вибору тістомісильних машин виходячи з технічних характеристик.

Тістоміс EWT Inox HS20-2
Для правильного вибору, перш за все, необхідно розуміти яке тісто Ви плануєте замішувати і яка буде його вологість, оскільки саме цей критерій визначає принципово важливу конструкцію і технічні характеристики необхідного обладнання.

Умовно тістоміси прийнято ділити на дві основні групи:

  • для крутого тіста - горизонтальні з Z-подібним місильним органом;
  • для дріжджового тіста - спіральні з S-подібним місильним органом.

Досить часто з метою вимішування тестової маси використовуються планетарні міксери або так звані кремозбивальні машини. Слід зазначити, що це є, швидше додатковою функцією, ніж основний, тому, щоб планетарний міксер прослужив довго, використовувати його для цих цілей необхідно суворо дотримуючись рекомендацій виробника, вказаних в інструкції з експлуатації.

За способом замісу тестомешалки поділяються на тістоміси:

  • порційного типу - заміс відбувається у визначених обсягах та часових інтервалах;
  • безперервного типу - припускають постійну подачу інгредієнтів і безперервний потік тестової маси.

На сьогоднішній день найбільш поширеними і популярними в комерційній діяльності є тістоміси порційного замішування, які, як правило, завозяться в Україну в якості базової складської програми і успішно експлуатуються в невеликих пекарнях, кондитерських і на кухнях громадського харчування. Машини безперервного замішування використовуються на великих підприємствах, розрахованих на масове виробництво, виготовляються і поставляються в Україну, як правило, під індивідуальне замовлення.

Тістоміс Alimacchine SM 10 VET 2V
Важливим критерієм при виборі тістоміса є обсяг і завантаження діжі - ємності, в якій відбувається змішування інгредієнтів і заміс тіста. У технічних характеристиках обсяг діжі виробники вказують у літрах, а завантаження - в кілограмах. Загальний обсяг діжі варіюється від 7 до 80 літрів і більше. Для того, щоб вибрати тістоміс за даним критерієм, визначитеся який обсяг тесту вам необхідний для вашого виробництва.
 
Звертаємо Вашу увагу, що при аналогічному обсязі, у різних виробників може бути різна завантаження діжі. Для наочності візьмемо два найбільш популярних тістоміса італійських виробників Frosty LM30A і Restoitalia SK302VW: при заявленому обсязі діжі 30 л, максимальна завантаження у Frosty становить 18 кг, а у Restoitalia - 25 кг.
 
У процентному вираженні мінімальна завантаження обсягу діжі, становить 20%, максимальна - 80%. Проте (!) даний параметр не є універсальним і для кожної окремої моделі фактично залежить від її конструкції і технічних характеристик.
 
Стандартно тістоміси обладнані 1й чи 2ма швидкостями роботи. Для виконання своєї функції тестомесу досить 1й швидкості. Звертаємо Вашу увагу, що в двошвидкісних тестомесах 2я швидкість є додатковою, а не основною і використовується для додання тесту більшої легкості і гладкості, але не для постійного використання. Це пов'язано з тим, що обмотка двигуна двошвидкісного тістоміса розподіляється на 70% перша швидкість і 30% друга. Використання 2й швидкості в якості постійної призводить до перегріву обмотки двигуна і виходу з ладу обладнання (що не є гарантійним випадком, ремонт платний).
Тістоміс Prismafood IBT 50 2V

При виборі тістоміса також варто звернути увагу на мобільність діжі і місильного інструменту, яка значно полегшує процеси роботи і догляду за тестомесом. В найбільш популярних спіральних тестомесах:

  • дежа може бути знімною або стаціонарною;
  • робочий орган - підйомним або непідйомним.

По електричному підключення серед усього асортименту тістомісів є як однофазні, так і трифазні моделі. На сьогодні вибір настільки широкий, що можна знайти різні комбінації потужності двигуна і визначеного виробником підключення. Проте багаторічний досвід ремонту і обслуговування тістомісів говорить про те, що трифазні двигуни більш надійні, оскільки вони менш схильні до перевантаження і перегріву, а також менш чутливі до падіння напруги (за умови, що це падіння не перевищує встановлені заводом допуски).

Підсумовуючи, виділимо основні питання, на які треба відповісти при виборі тістоміса:

  1. Яке тісто Ви плануєте замішувати і з якою вологістю? (визначаємо тип тістоміса)
  2. Який обсяг тестової маси необхідний? (визначаємо об'єм діжі)
  3. Яка структура тесту необхідна? (визначаємо кількість швидкостей)
  4. Якої конструкції віддаєте перевагу: зі знімною діжею і підйомним місильним інструментом чи ні?
  5. Які параметри електроживлення доступні на Вашій кухні, чи є можливість забезпечити 380В?

Тістоміс – це не найскладніше електромеханічне обладнання, однак воно вимагає регулярного технічного обслуговування. Для цього Вам бажано мати контакти електрика, який буде стежити за електричною частиною, і слюсаря-ремонтника, який зможе здійснити регулювання натягу ременів/ланцюгів, а також своєчасну заміну механічно зношених деталей при такій необхідності.

З питань підбору тістоміса і сервісного обслуговування Ви можете зв'язатися з нами будь-яким зручним для Вас способом. Вся інформація для зв'язку вказана в розділі "Контакти".
Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner